Het
Kasteel

Reis terug in de tijd en laat je onderdompelen in de magie van Château Guillermo – Een privékasteel gedecoreerd in authentieke koninklijke stijl op een 4 hectare groot park gelegen te midden van bossen en weilanden.

Dit historische toevluchtsoord is ideaal voor grote groepen, inclusief kinderen, met gemeenschappelijke ruimtes zoals een bar, biljartzaal, en feestkelder. Buiten geniet je van een BBQ en kampvuur, terwijl binnen de open haarden een knusse sfeer bieden. Ruime parkeergelegenheid is beschikbaar.

Alle moderne voorzieningen voor een comfortabel verblijf zijn aanwezig, waaronder 3 vernieuwde badkamers, een volledig uitgeruste keuken en een verwarming die zorgt voor een aangename 21 graden. Ondanks dat het kasteel niet nieuw of luxueus is en enkele gebruikssporen vertoont, draagt dit juist bij aan de uniciteit en biedt het een inkijk in de rijke geschiedenis.

Gelegen in de Ardennen, op 5 minuten van Sedan en 15 minuten van Bouillon, biedt de omgeving diverse activiteiten zoals wandelen, fietsen, teambuilding, kajakken, karting, paardrijden, abdijbezoeken en meer.

Ervaar de privacy, rust en pracht van deze unieke plek. Boek nu voor een onvergetelijk verblijf in dit historische pareltje. Ontdek meer in onze 100+ positieve beoordelingen!

Indeling

Kelder:

 • Feestkelder
 • Opslag voor brandhout

Gelijkvloers:

 • Volledig uitgeruste keuken
 • Eetkamer
 • Salon
 • Biljartzaal
 • Bar
 • Trappenhal die doorloopt op elk verdiep

1ste verdieping:

 • De Marie-Antionette kamer (1 x kingsize bed + 1 x enkel bed)
 • De Chinese Kamer (1 x kingsize bed)
 • De Oosterse Kamer (1 x kingsize bed)
 • Badkamer (luxe bad, douche en wastafel)
 • Torenkamer ingericht als badkamer (met douche, wastafel en toilet)
 • Toilet


2de verdieping:

 • De Blauwe kamer (1 x dubbel bed + 2 x enkel bed)
 • De Gouden Kamer (1 x kingsize bed)
 • De Louie XIV Kamer (1 x dubbel bed + 2 x enkel bed + stapelbed)
 • De Roze Kamer (1 x dubbel bed)
 • Badkamer (met douche, wastafel en toilet)
 • Toilet

Onze historie

1834

Het Château, oorspronkelijk genaamd Château Haut Montvillers, werd gebouwd door Graaf ‘De Viry,’ een prominent figuur in de Franse adelstand, als een landelijk toevluchtsoord gewijd aan genot, plezier en jacht.

Hier is een intrigerend detail: zijn portret, een herinnering aan het weelderige verleden van het château, siert nog steeds de muren. Als je onze gast bent, zorg er dan voor dat je op een speurtocht gaat en dit boeiende stuk geschiedenis tijdens je verblijf ontdekt.

1834
1871

Te midden van de turbulentie van de Frans-Pruisische Oorlog in 1871 bevond het château zich onder controle van het Franse leger. Een glimp van de geschiedenis wordt vastgelegd in een aangrijpend beeld van het slagveld, waar het château standhoudt in de rechterbovenhoek, getuige van de dramatische gebeurtenissen van die tijd.

1871
1944

Naarmate de Tweede Wereldoorlog ten einde liep, nam het lot van het château een duistere wending toen het in handen viel van nazi-Duitsland. Het omliggende landschap werd een gruwelijk strijdtoneel en getuige van een van de meest intense en bloederige conflicten van de oorlog, bekend als de Slag om de Ardennen. Op deze heilige grond behaalden de geallieerden een cruciale overwinning, waarbij de naam van het château voorgoed in de annalen van de geschiedenis werd gegrift.

1944
1952

Na de nederlaag van de Duitsers veranderde het eigendom van het château aanzienlijk, overgaand naar een welvarende Parijse bourgeoisie familie. In een fascinerende glimp in het verleden, legt een foto dit moment in de geschiedenis vast terwijl ze trots poseren op de grote trap voor het château, wat een nieuw hoofdstuk markeert in zijn roemrijke erfenis.

1952
2009

Edel’s vader besloot het château in 2009 te verwerven. Deze beslissing was niets minder dan visionair, maar ging gepaard met de nodige uitdagingen. Toen het château deel werd van de familie, verkeerde het in een staat van verval die zijn lange geschiedenis weerspiegelde. Zonder verwarming, stromend water of elektriciteit was het château een prachtig, maar slapend juweel dat wachtte om uit zijn slaap te worden gewekt.

2009
2023

Edel’s avontuur met het château begon met een gedurfd en innovatief idee: het verhuren ervan om inkomsten te genereren voor de dringend benodigde renovatie. Na jarenlang succesvol dit doel te hebben nagestreefd, maakte hij in 2023 een cruciale beslissing: hij kocht het château van zijn vader. Dit markeerde een belangrijk keerpunt, waardoor Edel zich volledig kon wijden aan zijn ambitieuze renovatieproject zonder aarzeling, en ervoor zorgde dat de erfenis van het château blijft gedijen.

Als een oprecht eerbetoon aan zijn vader, Guillaume, nam Edel de ontroerende beslissing om het château “Château Guillermo” te noemen. Deze naamswijziging staat als een blijvend eerbetoon aan de herinnering van zijn vader, en zorgt ervoor dat Guillaume’s naam voor altijd verbonden blijft met de rijke geschiedenis van het château.

Samen met zijn vrouw, Nathalie, en hun drie kinderen beschouwen ze dit château nu als meer dan slechts eigendom; het is een gekoesterd deel van hun leven geworden. Samen zijn ze begonnen aan een eindeloos levensproject en verwelkomen ze gasten om te delen in de rijke geschiedenis van het château en om hun eigen dierbare herinneringen binnen zijn muren te creëren.

Dank je wel dat je deel uitmaakt van dit historische avontuur en bijdraagt aan de voortdurende renovaties door te kiezen voor een verblijf in Château Guillermo. Jouw aanwezigheid helpt de erfenis te behouden en verzekert dat de pracht van het château blijft voortbestaan voor komende generaties.

2023